úterý 3. prosince 2013

Přečteno za listopad!

Listopad je za námi. Tím pádem jsem si pro vás připravila přehled knih, které mi prošly pod rukama za minulý měsíc.Ani jsem nečekala, že toho přečtu tolik. Tak jdeme na to!

Přečteno knih/stran: 12/4112

Nejlepší kniha: John Irving - V jedné osobě
Nejhorší kniha: Christopher Paolini - Brisingr
Nejhezčí obálka: J.L.Howard - Nekromant Johannes Cabal
Nejhorší obálka: Charles Bukowski - Hollywood


P.G.Wodehouse - Blýskání na časy
Další z řady románů tohoto britského spisovatele, které se odehrávají na zámku Blandings. Máme tu potrhlého Lorda Emswortha, kterému je ukradena jeho výstavní prasnice, bratra Galahada, který se rozhodl sepsat svoje peprné paměti, které leží v žaludku spoustě lidí a několik dalších poťouchlých, zamotaných dějových linek, kde nechybí zamilované páry a služebnictvo osobitého rázu.
Tento román se opravdu povedl. Celý děj je tak zamotaný, že si člověk až říká, jak to ten Wodehouse nakonec míní rozplést. Je tady spoustu humoru, opravdu jsem se smála nahlas, hezky od srdce. Kdo má rád anglický venkov, období první poloviny minulého století a humor, měl by tuto knihu zkusit. Nemělo to chybu.





Christopher Paolini - Brisingr
Třetí díl série Odkaz dračích jezdců. Tento díl mě opravdu nebavil. Bylo zde sice několik zajímavých odhalení a scén, ale v celku to bylo o ničem. Jen těžko jsem se prokousala do konce. Samozřejmě to teď těsně před koncem nevzdám a pustím se do Inheritance. Chci vědět, jak to skončí. Ale na ten první díl to prostě nemá u mě už dlouho. Doufám, že ten poslední díl si zlepší reputaci.










Robin Sloan - Nonstop knihkupectví pana Penumbry
Zajímavý příběh o spojení starých knih a dnešní moderní technologie. Recenze zde

















Kjell Eriksson - Princezna z Burundi 
Severská detektivka, která je více založena na sociálním rozkolu postav než na samotném pátráním. Recenze zde














John Irving - V jedné osobě
Román o tom, když se nevyznáte ve vlastní duši a táhne vás to k osobám, které jsou vám podle stanovených norem zapovězeny. Recenze zde














Stephen Clarke - Obnažená Paříž
Humorný cestopis odhalující všemožná zákoutí Paříže od autora série Merde. Recenze zde















Arthur Conan Doyle - Spolek ryšavců
Dvojjazyčné (čj,aj) vydání dobrodružství Sherlocka Holmese. Každá ze tří povídek se mi moc líbila. Tento výběr neměl chybu. Bylo to poutavé, napínavé, překvapivé. Četla jsem těchto sbírek už několik a tahle se mi zatím líbila nejvíce.














Lauren Groff - Příšery templetonské
Román o návratu domů a hledání vlastních kořenů. Recenze zde
















Johan Theorin - Mlhy Ölandu
Severská detektivka o hledání chlapce, který se před 20 lety ztratil, ale jeho rodina se nevzdává přání odhalit konečně pravdu. Recenze zde














Charles Bukowski - Hollywood
Tolik chlastání pohromadě jsem snad ještě neviděla :D Bylo to zajímavé, oddechové počtení. Žádný zázrak, ale rozhodně neurazí a aspoň trochu pobaví. Je to takové povídání o tom, jak se jeden spisovatel uvolí napsat scénář pro film a jak je Hollywood cvaklý, když ho mají začít točit. Některé momenty stály vážně za to. Je tam hodně absurdnosti, šílenosti a tolik flašek alkoholu, že by to zaplnilo několik nonstopů.












Tracy Hickman, Margaret Weis - Zkouška bratrství
Poslední díl z série Dragonlace - Legendy. Po debaklu druhého dílu, tento poslední nabírá ztracenou reputaci. Zhltala jsem knihu během dvou dnů. Stránky lítaly jedna za druhou. Byla tam spousta napětí, boje, srandy i smutku. Konečně po dlouhé době pořádný díl Dragonlance.













J.L.Howard - Nekromant Johannes Cabal
Příběh o tom jak jeden vědec zbrkle upsal svoji duši ďáblovi, aby získal umění nekromancie. A nakonec vše dopadne jinak. Duši potřebuje, tak se s ďáblem vsadí, že do roka získá sto duší, na pomoc dostane pekelný karneval a bratra upíra. Jak jen tohle dopadne? Recenze zde












Tak tohle je můj výčet přečtených knih. Některé byly opravdové poklady, jiné se dvakrát nepovedly. Ale ne vždy můžu mít šťastnou ruku. A co vy? Jak jste dopadli tento měsíc?


7 komentářů:

  1. Zajímavé knížky, přiznám se, že jsem nečetla žádnou.:-) Ale na Nonstop knihkupectví a Obnaženou Paříž se už nějakou dobu chystám.:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Na Nonstop knihkupectví si taky brousím zuby...už jsem o něj napsala Ježíškovi. :) Nekromanta jsem rozečetla zrovna dneska a zatím se mi líbí. :) Jinak 12 knih je krásné číslo, to se mi poštěstí leda tak o prázdninách. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Řekni mi, kdy to stíháš takhle na konci semestru??? :D :D Já už leda po nocích čtu sekundárku ke zkouškám, protože absolutně nic nestíhám! :D Máš můj obdiv teda! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vzhledem k tomu, že na vejšce už nejsem, tak se to stíhá dost dobře :D

      Vymazat
  4. Aha! To mě mrzí. Nevěděla jsem!

    OdpovědětVymazat
  5. Ale vůbec! To bylo to nejlepší rozhodnutí, jaké jsem mohla udělat :D teď jsem mnohem sťastnější, připravuju se na mezinárodní státnice z aj a šj a jsem prostě skupojená :) po dlouhé době mám konečně nějakou jasnější vizi do života.

    OdpovědětVymazat

Ráda si přečtu tvůj komentář :) A děkuji za návštěvu!