úterý 10. září 2013

Citujeme knižní hrdiny (2)

 Nová kniha, nové inspirace! Mám tu pro vás další citát k projektu Citujeme knižní hrdiny, který byl vymyšlen U malého kapustňáka.

"Když neproměníš svůj život ve vlastní příběh, staneš se součástí příběhu někoho jiného."
"A co když tvůj příběh nefunguje?"
"Tak se musíš snažit měnit ho tak dlouho, až fungovat začne."

Tento citát pochází z knihy Úžasný Mauric a jeho vzdělaní hlodavci a napsal ji Úžasný Sir Terry Pratchett jako doplněk k Zeměploše. A byť jsou zeměplošské příběhy vždy hlavně o srandě, Terry to umí i s myšlenkami.
Myslím, že poselství je velice jasné. Nikdy bychom nikomu neměli hrát druhé housle, pokud opravdu nehrajeme v orchestru :D . Měli bychom si stvořit svůj vlastní příběh a bojovat za něj stůj co stůj. Konec konců je to náš život, naše pocity, naše touhy a potřeby. A když se budeme opravdu snažit, všechno může fungovat nebo jinými slovy každé přání se může splnit.
Citát mě chytil za srdce, a i když je hlavní hrdinka, která ho vyslovovala dosti potrhlá a vyžívá se ve vymýšlení příběhů jako takových, tímhle si získala obrovské sympatie a to se prosím jmenuje Zlomyslena Pochmurná :D ale není zlá, jen trochu vyšinutá no. Kdo v Zeměploše není.


2 komentáře:

  1. Moc krásný citát. Mám pocit, jako by se v knížkách skrývaly hotové poklady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si říkám :) Já myslím, že knihy už samy o sobě jsou poklady a když pak člověk nahlédne dovnitř... vážně nechápu lidi, co nečtou :D

      Vymazat

Ráda si přečtu tvůj komentář :) A děkuji za návštěvu!