čtvrtek 27. března 2014

Co jsem si přinesla z knihovny (3)

Dneska jsem byla opět po měsíci vrátit knihy a půjčit si nějaké nové. Neskutečné jak to letí. Přijde mi to jak včera, co jsem psala minulý knihovnický článek. Ale teda na rozdíl od minule jsem málem odešla s prázdnou.

Jako první jsem prolezla celý regál s novinkami. Je vážně možné, že mě tam nezaujala ani jedna kniha? Je to možné. Ale spíš za to může moje duševní rozpoložení. Nic srandovního tam nebylo, všechno samá tragédie, vražda... To už jsem si zoufala, protože jsem spoléhala na novinky, nic jiného jsem vyhlédnuté neměla. Maximálně nějaké to pokračování série. Ale nakonec po delším kurzování jsem si tam pár knih vzala. A moc se na ně těším. Většina jsou to spíše takové oddychové humorné knihy. Přesně to, co potřebuji. Začínám už být lehce paranoidní ze všech těch vražd a psychopatů a katastrof a nadpřirozených monster :D
A co jsem si tedy nakonec půjčila?

(Hned jak se mi opraví můj profi-foťák, tak budou kvalitnější fotky :)


1. Sága prokletých - Morová rána - Margit Sandemová - Tuhle sérii jsem si půjčila jen náhodou. Najednou na mě koukala ve fantasy oddělení a není to tak dávno, co jsem na ni někde viděla recenzi, tak jsem si řekla proč to nezkusit.
2. + 3. Přetížená archa + Dva v buši - Gerald Durrell - Knihy tohoto autora jsem objevila poměrně nedávno. Jsou to takové humorné příběhy ze života. A Durrellovo Filé z platýse bylo posledně tak srandovní, že jsem si od něj tentokrát vzala knihy hned dvě.
4. Piccadilly Jim - P.G. Wodehouse - Další z románů tohoto britské humoristického spisovatele. Původně jsem si od něj ani nic nechtěla brát, ale nakonec jsem sáhla po tomto příběhu, který se pro jednou nekoná ani u Jeevse a Bertieho ani na zámku Blandings.
5. Zelená jako smaragd - Kerstin Gier - Poslední díl Drahokamů. Úplně jsem na to zapomněla, až když jsem stála už ve frontě, mě to trklo, že jsem ještě něco chtěla. Tak jsem se hned vracela. Vážně jsem zvědavá, jak tato série dopadne.
6. Percy Jackson - Moře nestvůr - Rick Riordan - Možná jste si všimli, že jsem začala číst tuto sérii (Recenze na první díl bude během příštího týdne, moožná o víkendu) a naprosto mě dostala. Takže jsem vůbec neváhala a vzala jsem si další díl. Nejraději bych se do něj pustila hned teď.
7. Metro 2034 - Dmitry Glukhovsky - Už je to docela dlouho, co jsem četla první díl a nějak jsem neměla moc chuť se pouště do pokračování. Ale když v té knihovně dneska skoro nic nebylo a tohle tam na mě vykouklo, tak jsem si to nakonec vzala. A docela se na to už i těším. Jednička nebyla špatná. Jen mi vadí, že dvojka není přímé pokračování ale jen volné. No uvidíme.

Tak tahle dopadl můj dnešní nálet na knihovnu. Na 1,5,6 a 7 určitě napíšu recenzi. Na ty ostatní se teprve uvidí, jak dopadnou při čtení. A za měsíc se uvidíme s tímto meme znovu!

3 komentáře:

  1. První knihu (Morovou ránu) znám, teď jsem si půjčila druhý díl. Je to docela zvláštní knížka, ale líbila se mi.

    OdpovědětVymazat
  2. Percy Jackson je úžasná série! Teď čtu čtvrtý díl, Bitva o labyrint, a zatím dobré. ;)
    Tak se těším na recenzi! ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Zelená jako smaragd je úžasná knihu. Tú sériu milujem :) Jednotku Percyho Jacksona som nedávno začala a veľmi sa mi páči. Určite si chcem aj dvojku prečítať :)

    OdpovědětVymazat

Ráda si přečtu tvůj komentář :) A děkuji za návštěvu!