čtvrtek 5. března 2015

Didn't it Rain (Kresba)


Hugh Laurie jako muzikant. To už tu na blogu bylo. V České republice se s tímto albumem, které vidíte na obrázku, ukázal dokonce dvakrát, předloni v Praze (report z koncertu), loni v Brně. Já šťastlivec byla na obou koncertech a do dneška na ně chovám ty nejúžasnější vzpomínky.
Blues album Didn't it Rain (Recenze) kromě hudební dokonalosti má k sobě ale i velice zajímavou sérii fotek, kde je Hugh v parku a sedí u toho malého klavíru. Jako fotografa mě to naprosto fascinuje. A předevčírem to definitivně dostalo i moje kreslící já.


Tahle zadumaná fotka je jedna z mých nejoblíbenějších. A tak jsem začala kreslit. Není to dvakrát realistická kresba a ze začátku jsem chtěla jen nakreslit to piáno. Dokonce jsem ani nekreslila na samostatný papír, jen jsem si vzala svůj skicář a prostě si tak čmárala, až jsem nakonec dostala chuť pokusit se i o Hugha. Já moc realistickou kresbu zatím vážně neovládám a v mé kresbě jsem se o ni ani dvakrát nesnažila. Věděla jsem, že bych zatím Hugha nedokázala nakreslit, aby se sobě podobal, jak když na sebe kouká v zrcadle, takže jsem se jen pokusila zprostředkovat ten nápad, jak muž sedí s deštníkem u malého piána a přemýšlí, co si s ním počít a možná jen vzdáleně se podobá anglickému herci.


Ta fotka to trochu zkresluje a ubírá tomu barvu (už bych vážně ty kresby měla začít scanovat :D), ale snad se na tom něco vykoukat dá.


Hugh Laurie patří mezi mé oblíbence na všech frontách. Jako muzikant ( jeho dvě bluesová alba nadevše miluji), jako herec (Dr. House vede), a i jako spisovatel. Před lety napsal thriller s velkou dávkou humoru nazvaný Obchodník se smrtí a třeba se někdy dočkáme i pokračování, o které se akorát mluvilo, ale prozatím skutek utek. Obchodník se smrtí mě bavil po celou dobu a smála jsem se od první stránky, Před lety jsem si ho koupila v levných knihách, taková koupě se vážně vyplatila. Jestli jste ještě nečetli, tak si knihu neváhejte sehnat.
A jako sladkou tečku na konec tady máte píseň, která dala jméno jak tomuto článku, tak kresbě i albu. A hezky na živo za doprovodu úžasných hlasů Gaby Moreno a Sista´Jean McClain. Didn't it Rain! 


Hugh Laurie and The Copper Bottom Band - Didn't it Rain



3 komentáře:

  1. Taky ho mám jako muzikanta strašně ráda, vyloženě se mi trefuje do noty :) skica je skvělá, Hugha bych tam fakt nepoznala (a jak píšeš, ani ses o to nesnažila), ale líbí se mi ten nápad zadumaného muže s pianem (které se ti mimochodem povedlo, stejně jako vystínování podlahy apod.). Na koncertě jsem nikdy nebyla, začala jsem vymetat koncerty teprve nedávno, ale jak zas přijede, nebudu chybět! :-) přece nemůžeš mít skvělé vzpomínky jako jediná :)))

    OdpovědětVymazat
  2. To, že jsi byla na jeho koncertech ti opravdu závidím :) Pro mě to byl dlouho jen Dr. House, a až později jsem zjistila, že není jen herec, ale hlavně skvělý muzikant :)

    OdpovědětVymazat

Ráda si přečtu tvůj komentář :) A děkuji za návštěvu!