úterý 10. června 2014

Moje (a)sociální já

Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Ask.fm, Tumblr.... ááááá :D Existuje dneska ještě někde kousíček soukromí? Ale jo, jenže my to snad ani nechceme, nebo ano?
A já samozřejmě jako dneska téměř všichni existuji na několika sociálních sítích. Kde mě nejčastěji odchytíte? Kde to mám nejraději? Kde to upřímně nesnáším, ale už jsem do tohoto soukolí tak zavlečená, že se nedá odejít?

Samozřejmě úplně první je Facebook. Ještě si pamatuju, jak jsem na něj přišla. Na střední škole to bylo v hodinách informatiky nebo to bylo psaní všemi deseti (ano, i takový předmět jsme měli :D hotelovka, fuj! Ještě dneska z toho mám trauma.), to už přesně nevím. Ale všichni kolem mě hráli farmville :D Pamatujete si na to?... A mě se to líbilo, tak jsem se začala pídit co a jak. A objevila jsem facebook. Přidala si první přátelé, začala hrát online hry, psala si na chatu. Byla jsem nadšená. To jsem byla ještě naivní sociální nováček... Dneska Facebook nesnáším, ale protože mezi mými přáteli fungují spíš zprávy na fb než samotné sms, musím tam být. Tak se tam jednou denně kouknu. A jediné na co ho hojně využívám, jsou skupiny blogerů. To je jediná výhoda, že jsem tam přes ně poznala hodně z vás. A mám tam fanpage pro blog. I když mě FB neskutečně irituje a strašně mi to stěžují ty věčné nové verze webu. Ještěže mám PC, protože kdybych měla notebook, tak by to chudák odnes za facebook a dávno letěl z okna. PC neuzvednu :D

Tweet, tweet, tweet! Jo, twitter to už je jiná. Kdysi jsem měla takový všeobecnější osobní účet, ale dneska už mám jen ten, který znáte vy, který je čistě na záležitosti knižního rázu a tam je mi dobře. Mám tam přidanou hordu blogerů, nakladatelství, knižní účty, spisovatele. Navíc se mi líbí to propojení s Goodreads. Je to takový knižní ráj pro mě. Navíc tam nemají lidi moc prostoru se vykecávat, takže se mi ještě ani jednou nestalo, že by si tam někdo vylíval srdíčko, jak se to stává na fb. A další věc, kterou mám ráda tady je, že mi to nabízí seznamy lidí, o které bych mohla mít zájem. Objevila jsem touto cestou už spoustu blogů, na kterých bych možná jinde nenarazila. Takže děkuji modrý ptáčku!
Instagram! Moje fotografové srdce plesá! Další ráj, tentokrát obrazový, fotografický. Mám tam opět pár blogerů, ale hlavně tam mám lidi, kteří umí fotit. Takže se neustále kochám těmi zázraky. A sama tam přidávám fotky nejčastěji z mých cest. Ale žádné selfie! Mám tam jednu jedinou selfie a to jen proto, že byl silvestr, přítomna šaškovská paruka a pár sklinek vína tomu taky zrovna nepomohlo :D ale aspoň to byla zase srandovní foto, ty já taky ráda. A miluju možnost tagů a hlavně ty filtry! Možnost videa mě zatím nijak dvakrát neoslovila, ale to focení. Na to já slyším (nebo vidím? :D)
A co ještě mám za sítě? Mám ještě Ask.fm, ale ten skoro nepoužívám, protože ho ze známých téměř nikdo nemá a stejně se mě nikdo na nic neptá. Ale kdybyste chtěli, klidně se mě tam na něco zeptejte, jednou za čas to tam vždycky zkontroluji. Kdyby se to tam trochu víc rozjelo, určitě bych byla značně aktivní :D Ráda odpovídám na otázky.

Záhady a kouzla třeba takového Pinterestu jsem ještě neobjevila. Zatím mi stačí Instragram. A třeba takový Tumblr taky moc neznám. Tady asi prozatím zůstanu nepolíbená. Myslím, že ty čtyři sítě, youtube a blog bohatě stačí. A to jsem vám ještě neřekla o knižních databázích, na to bude čas příště.
Takže kdyby jste chtěli, všude tam mi můžete dát follow :) Ráda vás tam uvidím. A nebojte! Já nefňukám, nepíšu statusy, jak je všechno špatně a následně neodpovím, že se o tom nechci bavit :D (Co ty lidi mají v hlavě, to fakt nevím.) Ani nepíšu, jak všechny miluju :D Vlastně se potom až divím, co já vlastně na těch sítích dělám?

4 komentáře:

  1. Jj, nutné zlo naší doby :D Jinak Pinterest - na něm hodiny utíkají, člověk ani neví jak! :D Ale je to vážně skvělá studnice nápadů, ikdyž značně návyková (ted´ si dávám 2 měsíční půst ale myslím, že o prázdninách se pustím do sledování nejnovějších pinů :D )

    OdpovědětVymazat
  2. Facebook taky nemám ráda, ale zas je to spojení s lidmi na druhém konci světa, takže proto jsem ještě nezrušila účet. :D Nejvíc jsem zatím na Twitteru, je to takové příjemnější. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Facebook nesnáším, dřív jsem ho měla, ale před více než rokem (možná už to bude spíš ke dvěma letům) jsem si ho zrušila. Musím říct, že jsem ze začátku musela čelit (a u neznámých lidí ještě pořád někdy čelím) zvláštním pohledům, jako bych byla snad duševně chorá, když nemám facebook, ale naučila jsem se nad to povznést :)

    OdpovědětVymazat
  4. jéj, Pinterest :-) ten si nemůžu vynachválit. je to super mít na netu složky s obrázky, aniž bys je musela stahovat do PC a klidně je můžeš přehazovat, vytvářet složky.... no, zkrátka ho doporučuju kudy chodím :-)

    OdpovědětVymazat

Ráda si přečtu tvůj komentář :) A děkuji za návštěvu!