neděle 2. února 2014

Měsíční shrnutí - leden 2014

První měsíc roku 2014 za námi. Utíká to až podezřele rychle :D...za to ale byl opravdu hojný na přečtené knihy. Ale za to spíš může, že většina měla kolem 200 str. Takže jak to nakonec vypadá?

Celkem přečteno: 14 knih

Přečteno a zrecenzováno

Alexandrijská knihovna - Steve Berry
Mladík v odboji - C.D.Payne
Už je tady zas - Timure Vermes
Na útěku - Rachel Ward
John na konci umře - David Wong
S hlavou v oblacích pejru - Kateřina Petrusová
Inkarceron - Catherine Fisher
Seznam pana Rosenbluma - Natasha Solomons
Deník úúúplně obyčejného upíra: Fakt "šílenej" rok - Tim Collins

A co dalšího jsem přečetla?
Toulavý autobus - John Steinbeck
Je zajímavé jak zdánlivě nudný děj vás může ke knize přibít a nepustit. Promítá se zde několik postav, které se náhodou sejdou na jedné autobusové zastávce a postupně odhalují sami sebe. Kniha mě bavila a ta absence zápletky mi vůbec nevadila. Každá postava měla něco do sebe.




Filé z platýse - Gerald Durrell
Soubor velice humorných povídek. Jedna lepší jak druhá. Hlavně u té z psychiatrie jsem se smála, až mi tekly slzy. Je to nenáročné čtení, které prostě musí pobavit. Z různých prostředí, různé zážitky.Navíc je to knížka tenoučká, tak na jedno odpoledne. Až mi ale bylo líto, že je konec. Rozhodně doporučuji!





Murpyho zákony a domácí zvířata - Karl Wagner
Jestli jste někdy měli kočku, psa, papouška, křečka či jiného domácí mazlíčka, je to kniha pro vás. Sranda je, že tak minimálně polovina, je skutečně pravda. A ty, kteří jste je nikdy neměli, radši nečtěte :D Zaručený návod na to jak odradit člověka od toho mít zvíře. Ale byla to zábava nacházet v tom to moje vlastní zvířectvo.

 Rudá jako rubín - Kirsten Gier
Recenze bude v úterý. Předem už prozradím, že se mi to moc líbilo a bavilo. Víc neřeknu :D




Osudové rozhodnutí - Lisa McMann
Závěrečný díl série Lovkyně snů a naprosté zklamání. Úplně zbytečný díl. Sice část s Henrym byla zajímavá, ale nevím, na to že to měl být závěr, tak jsem čekala něco víc. Celé to bylo jen o rozhodování, co hrdinka teda nakonec udělá. Furt dokola. Trochu víc akce a bylo by to lepší. Po předešlých dvou dílech mě to hodně zklamalo. Je to škoda. Zasloužilo si to lepší konec.







A co to Měsíční párování?






Byl mi vybrán Inkarceron, takže jak už můžete vědět, to jsem splnila. Ještě jsem si požádala o tip od Vendei a ten padl na Cesta ke štěstí, tam už to trochu zadrhlo :D Nestihla jsem to přečíst, není to kniha, kterou zhltáte na jeden zátah, musíte pečlivě dávkovat. Takže jsem momentálně někde v polovině. Ale aspoň to mám rozečteno, takže z mého To read listu to co nevidět zmizí.

Letošní jedno jediné předsevzetí
Mohli jste si u To read listu všimnout, že jsem tam napsala, že každý měsíc přečtu minimálně 5 knížek, co mám doma ( a sice tam to není uvedeno, ale jde o to, aby to nebyli recenzáky, ale moje knihy koupené) a za LEDEN můžu hrdě prohlásit, že jsme splnila :D přesně 5 knížek z listu přečteno, touhle dobou už jsem nenávratně smazány, ale jaksi mi to nepomohlo seznam zredukovat, protože jsem je asi tak dalšíma 10 hned nahradila :D

Na závěr menší HITPARÁDA
Nejlepší kniha - John na konci umře







Nejhorší kniha - Osudové rozhodnutí


Nejvtipnější kniha - S hlavou v oblacích pejru







Nejdojemnější kniha - Seznam pana Rosenbluma


Největší překvapení - John na konci umře


Nejlepší obálka - Inkarceron







Nejhorší obálka - Toulavý autobus



A co bych tak ještě...za leden se mi ještě povedlo navázat spolupráci se dvěma nakladatelstvími, a to s Fragmentem a Galateou, za což jsem hrozně moc ráda. Na jejich stránky se můžete podívat přes ikonky po vaší pravé straně.

To by tak mohlo být za leden vše. Pokud jste vydrželi až sem, děkuji za pozornost! :D

2 komentáře:

  1. Nemáš vůbec zač, ztráta pozornosti u tvých článků nehrozí. :D ;)
    S tou nejvtipnější knížkou souhlasím, umírám touhou přečíst si Johna, protože ho všichni vychvalují až do nebes a jen zírám nad tím, kde všichni berou ten čas na čtení. Já vím, že se čas najde vždycky, ale tolik ho snad ani neexistuje, nebo ano? :)
    Gratuluji ke spolupráci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se snad budu červenat :D děkuji .... no čas se podle mě najde vždycky, jen někdo ho má o trochu víc a někdo míň, hlavně, že se vůbec najde nějaký ten čas na čtení, když to člověka baví. ... ale opravdu myslím, že neexistuje dostatek času na čtení ve smyslu, v životě nepřečtu všechno co chci, to se nedá stihnout :D to je tak nefér.

      Vymazat

Ráda si přečtu tvůj komentář :) A děkuji za návštěvu!