úterý 17. září 2013

Knižní tipy: Příště už mě nepouštějte do knihkupectví aneb nákupy u Dobrovského

Když máte náladu pod psa a k tomu jste totální knihomol ( a ještě si nesete plnou peněženku) neměli by vás pouštět do knihkupectví. Bohužel na to žádný zákon neexistuje, tudíž jsem se dnes vrátila s šesti novými knihami, kterou ale opravdu už nemám kam dát :D Radši bych měla začít šetřit na novou domácí knihovnu.
No mezitím se raději s vámi podělím o své úlovky. Nemůžu se dočkat až se do nich pustím. Ještě včera jsem měla problém, že doma nebylo nic moc k čtení a knihovna se bude konat až ve čtvrtek a najednou ejhle, dneska nevím co číst dřív.
Původně jsem šla do knihkupectví za účelem koupi nové knihy Neila Gaimana - Oceán na konci uličky. Jelikož toho autora zbožňuju a teprve včera jsem zjistila, že vydal novou knihu, tak dnes nezbývalo nic jiného než se vydat do města. Jsou autoři, které prostě doma musím mít. Nebo teda spíš ty knihy, i když Neil Gaiman jako takový taky není k zahození. Tudíž už mi na stole leží jeden výtisk, nemůžu se dočkat až se do ní začtu. Jeho fantasy knihy mě doposud vždycky naprosto dostaly.

Následně mi cvrnkl do nosu nový John Irving - V jedné osobě. Já sama jsem od něj stále nic nečetla, ale moje mamka ho má ráda, tak jsem se rozhodla jí ho darovat k vánocům. A snad brzo se taky konečně dokopu si od autora něco přečíst. Hodně mě jeho knihy zajímají.
A jako další novinka se tam na mě vyvalily Křižovatky od Wm.Paula Younga, autora Chatrče. A opět jsem to původně měla myšleno jako dárek pro mamku, Chatrč se jí hrozně líbila, a právě i z toho důvodu to zavrhla jako vánoční dárek. Prý by to do té doby nevydržela, tak jsem ji knihu musela dát už teď :D . Já si ji taky určitě přečtu, Chatrč jsem četla, sice jsem z ní nebyla tak nadšená jak jiní, ale špatná to kniha určitě nebyla a zajímá mě další počin tohoto autora.

Díky bohu po téhle první sérii knih-novinek jsem už narazila jen na zlevněné knihy, no nekupte knihu, která má zajímavý děj třeba za 38 kč. Tak se stalo s knihou Svět bílého boha od Tomáše Ryška. Jedná se o příběh psaný formou deníku, kde hlavní postava popisuje svůj život mezi thajskými domorodci. Uvnitř jsou ilustrace a stránky jsou ohraničeny graficky tak, aby skutečně připomínali cestovní deník. Prostě nádhera a za tu cenu, nekup to no! :D Vážně se divím, že taková kniha skončila jako zlevněná. Ale je pravda, že tam byli poslední dva výtisky, tak toho asi hodně knihomolů využilo.
Když jsem šla už dolů k pokladně, tak jsem na schodišti ještě objevila dvě knihy opět za hubičku. První byla  Radleyovi - upíři od vedle od Matta Haiga, o které jsem tady už jednou psala (Článek zde) za pouhých 48 kč. A pak mi ještě padlo do oka za 68 kč Tajemství hedvábného vějíře od Lisy See, na kterou jsem četla velice dobré ohlasy a děj mě nadchl. Jelikož jsem milovala už knihu Gejša, tak něco na ten způsob jsem si nemohla nechat ujít.
Všechny knihy mě hrozně potěšili a zaručeně zlepšili náladu. Hold někdo chodí nakupovat oblečení (mimochodem to jsem zkusila o víkendu a bylo to k ničemu :D) a jiní chodí brakovat knihkupectví. Jsem ráda, že patřím k těm druhým. Určitě čekejte recenze na všechny výše zmíněné knihy, doufám, že v brzké době. Přece jen blíží se zima pomalu ale jistě a to já radši ležím doma v teple s dobrou knížkou v ruce.

2 komentáře:

  1. Tak na recenze na všechny kousky se opravdu moc těším. Irving nepíše špatně, má svůj specifický styl. Četla jsem od něj asi dvě knížky a to Svět podle Garpa a Pravidla moštárny, ale už je to dlouhá doba, abych mohla referovat, která se mi líbila víc. Ale film Pravidla moštárny můžu vidět pořád.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, nejspíš se zítra už pustím do čtení první knihy :) ... no my máme doma téměř všechno co vydal a vím, že mamka na to pěje chválu, tak jsem vážně zvědavá, ten nový román mě dějem velice zaujal. Pořád tady po něm pokukuju a přemýšlím jestli nechat první čtení na mamce o vánocích nebo ho tajně přečíst :D

      Vymazat

Ráda si přečtu tvůj komentář :) A děkuji za návštěvu!