sobota 3. ledna 2015

Knižní výzvy 2015 + Tipy

S novým rokem jsou tu nové výzvy. Určitě se v průběhu roku budu účastnit různých výzev, mám v plánu nějaké i neknižní, ale zrovna teď je čas na právě ty knižní. Jelikož jsem nedávno propadla pinterestu, tak jsem si tam prohlížela jeden den reading challenge a našlo mi to pár zajímavých netradiční výzev (netradiční aspoň pro mě :D), které chci zkusit. Jedná se o tři, o které se letos pokusím.






Když kliknete na obrázek, dostanete se na můj článek, kde budu přidávat update o tom, jak pokračuji a taky tam najdete přímý odkaz na pořadatele, kde jsou výzvy vysvětleny.
GoodReads je klasika, tentokrát jsem trochu slevila a dala si 145 knih. 2014 jsem totiž ten svůj cíl dvakrát nestíhala a kdo ví jak to bude letos, myslím, že času bude míň, tak ať mám vůbec šanci to dát.
New To You Reading Challenge mě zaujala hodně rychle, jedná se o stanovení nějakého počtu novinek ve vašem čtení, např. nový autor, debutová kniha, nový žánr, nová série, atd.
A Banned Books Challenge - zakázané knihy, chci být rebel a přečíst si je :D Docela mě ale pobavilo, že v seznamu pro inspiraci, co číst z těchto zakázaných knih je třeba i John Green nebo třeba i Eleanor a Park, které jsou teď hodně v kurzu. Takže věřím, že to bude sranda.
V hledání jsem narazila ještě na nějaké další knižní výzvy, tak vám sem dám na ně taky odkaz, i když se jich sama neúčastním, třeba někomu padnou do oka. Na mě už by těch výzev bylo moc. A co vy? Jakých knižních výzev se letos účastníte a jaké jsou vaše cíle?

Tipy na další knižní výzvy






9 komentářů:

  1. hezký článek !:)

    zvu tě na náš blog, pokud se zajímáš o zdravý životní styl, byly bychom moc rády, kdyby ses podívala a třeba se stala i prav. čtenářkou :)
    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. To, že si slevila v GR challenge "jen" na 145 knih me pobavilo. :D :D :D (osobne budu rada, kdyz dam tech 45 - a to je dost velka utopie :D )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak 2014 to bylo 160 knih :D a to původně jsem tu challenge měla nastavenou na 175, ale nakonec to bylo až moc nereálný, tak jsem to snížila a dala těch 160, kterých jsem s vypětím sil dosáhla, ještě večer na Silvestra jsem rychle dočítala poslední, než se šlo slavit :D ... 45 je taky bezva :) každý máme jiný rytmus čtení.

      Vymazat
  3. Taky jsem svoji GR výzvu trošku okleštila, tak uvidíme :D A děkuji za typy na další..

    OdpovědětVymazat
  4. Já teda pořád nechápu, proč pořád na zakázaných knížkách figuruje green či harry potter :D Více by se mi líbilo, kdyby se lidé v rámci této challenge věnovali knihám, jejich zákaz měl nějaký historický význam a ne jen, že tu knížku zrovna jedna škoal nechtěla mít ve své knihovně. To mi nepřijde jako zákaz.... Ale jinak nápad supr :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě chci přečíst spíš ty, které měly ten historický význam, jak říkáš :) (chci si připadat jak pravý rebel :D) ... ale fakt mě pobavilo, co všechno se v dnešní době na ten seznam dostane :D

      Vymazat
  5. V goodreads challenge tě obdivuju :) Já letos přečetla jenom 40 knížek, ale mám v plánu si na knihy najít více času, tak jsem si dala základních 50 a snad to budu navyšovat :Určitě se podívám i na ostatní challenge, protože plánuji si to čtení taky něčím ozvláštnit :) Hodně štěstí v plnění!

    OdpovědětVymazat

Ráda si přečtu tvůj komentář :) A děkuji za návštěvu!