sobota 31. května 2014

Knižní přírůstky (12) ... aneb Knihy bez DPH opět v Dobrovském!

Jelikož ve středu byla v Dobrovském sleva 15%, aby ještě jednou podpořily Knihy bez DPH, tentokrát jsem se tam rozhodla zajít a něco si koupit, protože jsem v úterý měla narozeniny, tak se mi zaplnila peněženka. Nebyla moc nadšená, že ji hned provětrávám, ale co už. Je to jen peněženka, ta mi nemá co kecat do nakupování knih :D
A co jsem si teda nakonec koupila? Jsem nadšená jak deset malých dětí dohromady :D


A tady jsou v celé své kráse. Ke knížkám jsem ještě od mamky dostala k narozeninám šišku :D To je aspoň dárek.

Jako první tu mám Poslední aristokratka od Evžena Bočka. Už jsem po ní šilhala o vánocích, ale nakonec jsem si ji koupila až teď. Viděla jsem, že jí nedávno vyšlo pokračování a anotace je prostě boží, tak jí chci zkusit. Když tak při dalších slevách pořídím i druhý díl. Nevím, jestli bych se této knihy dočkala u nás v knihovně. A jinak má vážně luxusní obálku. Je jednoduchá, ale má nádherný vzor. A ten pásek červený se dá sundat. Takhle by se měli dělat i ty nálepky světový bestseller. Však to všichni známe, jak často kazí obálky.

Druhá kniha je krásná zelinkavá Zelda :D Z jako Zelda od Therese Anne Fowler. Ještě než tahle kniha vůbec měla vyjít, jsem jí chtěla. Fascinuje mě období v jakým se Zeldin život odehrává a vážně jsem na tuto dámu zvědavá. Ve skutečnosti o ní prakticky nic nevím. Takže když si na ní člověk může uříznout takovou slevu, zkrátka a jednoduše hned putovala do mé náruče.


Už Stoletý stařík, kterého mám jako e-knihu, mě naprosto dostal. Proto jsem neváhala ani vteřinu ohledně této knihy. Další literární počin Jonase Jonassona - Analfabetka, který uměla počítat. Nejenže to má počátek v Africe, kterou miluju, ale prostě zase ta šílená anotace no :D Opravdu jsem zvědavá, jestli u mě i tento druhý román obstojí, tak jak se to povedlo staříkovi.


A jako posledního tady mám mého největšího miláčka - Můra noční předvánoční od Tima Burtona. Nejenže miluju ten filmu, já totálně miluju Jacka, ten příběh a prostě všechno. Takže tahle kniha mi prostě nesmí chybět. Pro fanoušky Tima Burtona je to povinnost. Určitě pak napíšu recenzi a patřičně vám všechno ofotím, protože ty ilustrace uvnitř jsou dokonalost sama. Ještě si musím koupit ústričkovu smrt a budu naprosto spokojená. Tu měli jak naschvál vyprodanou a dotisk měl dojít až na druhý den. Tak snad příště.

A to by bylo pro dnešek všechno. Na nějakou dobu zase bude knižní zákaz. Jinak se brzo nedoplatím. Ale tak když jsem měla ty narozeniny, tak to je pro knihomola vlastně povinnost si koupit nějakou knihu, ne? Že jo? :D


6 komentářů:

  1. Tima Burtona naprosto miluju. A kombinace Tima Burtona a Dannyho Elfmana, to je dokonalost. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Wow. Netušila jsem, že Analfabetka je taková bichle :D
    Jinak hezký výběr :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak bichle :D já teď dočítám 700 stránkovou knihu, tak mi všechno pod přijde jako úplný nic :D ale jo, tak tenká není no, má přes 400 str., stařík měl taky, takže jsem čekala, že to nebude krátký příběh.

      Vymazat
  3. Samé skvělé knížky! Z jako Zelda teď dočítám a je to naprosto skvělá knížka. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky si chci přečíst Analfabetku a Poslední aristokratku :)

    OdpovědětVymazat
  5. krásná hromádka :-) na Analfabetu jsem hodně zvědavá, a Z jako Zelda taky vypadá zajímavě. ale teda! taky jsem netušila, že je Analfabetka tak tlustá. nevím proč, ale vždycky jsem měla dojem, že má tak max 200 - 300 stran :D

    jinak jsem tě nominovala do Bloget TAGu, takže pokud se zapojíš, budu moc ráda, pokud ne, tak se nic neděje ;-)
    http://zefill.blogspot.com/2014/06/bloger-tag.html

    OdpovědětVymazat

Ráda si přečtu tvůj komentář :) A děkuji za návštěvu!