středa 14. května 2014

Knižní přírůstky (10)

Jelikož se celý tento týden pohybuju ve městě, přece by nešlo, abych aspoň jednou nezavítala tam, kde mají knížky :D A to bylo teprve pondělí. Do neděle času! Včera jsem byla v levných knihách a hned jsem si tři kousky odnesla. Dvě stály 19 kč, jedna 49 kč, všechny zajímavé, no nekup to! A které to jsou?




První kniha se jmenuje Moji židovští sousedé a je od Rosetty Loy. Má to být vyprávění z Itálie kolem druhé světové války. A jestli jsem to dobře pochopila, samotná Rosetta tam popisuje svoje dětství a jak tehdy nahlížela její rodina a vůbec lidé okolo na židy, kteří bydleli v Itálie toho času. A teda popravdě levné knihy byly tentokrát takovýchto témat plné. Samá druhá světová, protektorát a podobně.


Druhá kniha, ach jak se na ni těším :D Kdybych neměla momentálně rozečteno asi pět knížek (ani je nestíhám dát všechny tady do Právě čtu), tak bych se na ni hned vrhla. Jedná se o sbírku povídek, výběr scének, který Miloslav Šimek a Luděk Sobota spolu odehráli v televizy, rozhlase, divadle... a nese název Jak vyrobit Bumerang. Celá kniha je jakoby scénář, nebo prostě jako když čtete divadelní hru. Dialogy. Bože, já se tak těším :D

A třetí a poslední je kniha od Marca Klapczynskiho a nese název Ao, medvědí muž. Je to pravěký příběh z území dnešní Evropy. A vypadá to vážně dobře. Má to být příběh o putování, šamanech, kmenech a tak podobně. Vážně jsem na to moc zvědavá.


No a to by bylo pro dnešek vše, ale jak už jsem psala, ve městě budu celý týden, každý den :D moc pokušení. Navíc se nejvíce pohybuji v blízkosti Dobrovského, už jsem třikrát odolala a nešla tam. Nevím, jak dlouho to ještě vydržím. Ale když já nechci utrácet. Navíc mám tady kopu RC, no ale znáte to, já tam stejně nakonec určitě zajdu. :D
A co nového máte vy? Nějaký zajímavý tip?

4 komentáře:

  1. Já půjdu kolem Levných knih zítra, tak se tam asi zastavím... :D První a poslední knížka mě hodně zaujaly.

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, škoda že nejbližší Levné knihy od místa, kde bydlím, jsou asi osmdesát kilometrů daleko. :D

    OdpovědětVymazat
  3. V levných knihách nakupuji hodně často, jsem už jejich stálice :D protože občas tam fakt mají výhodný cenu, například Past mají normálně za 200 a já ji koupila za 50Kč. Ale to jsem trochu odbočila. Knihy vypadá fakt dobře, hlavně mě zaujala ta první. Mám ráda knížky z toho období, takže se budu muset podívat, jestli to mají i u nás. Já si teď nedávno koupila v levných knihách Richarda III.

    OdpovědětVymazat

Ráda si přečtu tvůj komentář :) A děkuji za návštěvu!