pátek 8. listopadu 2013

Knižní přírůstky (2)


Pro dnešek tu pro vás mám moje nové knižní přírůstky, asi je to aspoň přes měsíc, co jsem nic nekoupila. Ale dneska jsem si měla jít vyzvednout jednu předobjednanou knihu, tak jsem to využila a prošla pár míst ve městě. A tohle je výsledek. Já už vážně potřebuju novou knihovnu :D Teď už ale fakt.

Ta předobjednaná kniha byla od Terryho Pratchetta a Sthepena Baxtera - Dlouhá země v knihkupectví Dobrovský za zvýhodněnou cenu 239 kč. Tahle cena stále platí i když je kniha už na pultech, jen si ji musíte objednat přes e-shop a dá se vyzvednout bez problému v knihkupectvích, takže nemusíte utrácet za poštovné. A k tomu ušetříte 60 kč, protože normální cena je 299 kč. Milovníci Pratchetta utíkejte na e-shop! Jedná se o nějakou novou sérii, měla být to snad být trilogie, tak jsem opravdu zvědavá. Za pár dní se do ní pustím a pak vám sem dám recenzi. (Když už jsme u toho v Jedné osobě a Nonstop knihkupectví už mám skoro přečtené, tak snad o víkendu by mohla být aspoň jedna recenze hotová :) )
V Dobrovským jsem se ještě zdržela a podívala se na akce, ale nic mě extra nezaujalo tak, abych to chtěla mít doma. Ale přece jen jsem si odnesla ještě jednu knížku a to Tolik milujeme Glendu/Queremos tanto a Glenda od Julia Cortázara. Jedná se o argentinského autora a kniha je dvojjazyčná. A mě nedávno došlo, že byť španělsky už umím tolik let, na čtenářské úrovni jsem minimálně od puberty a já ještě vlastně nikdy nepřečetla žádnou knihu v tomto jazyku (kromě jedné menší s básničkama), tak jsem si řekla, že já taková milovnice tohoto jazyka a zároveň knih bych to měla napravit a padla mi do oka právě tato kniha. Stále jen 179 kč a ta obálka prostě :D Nevím jestli budu milovat Glendu ale tu obálku rozhodně. Jde o tu černou kočku na obrázku. To už snad úžasnější být nemůže. Jedná se o pár povídek, tak jsem hrozně zvědavá jaké to bude. Mají tam i figurovat kočky, jichž jsem taky milovnice, tak snad mě kniha nezklame.
Poté jsem zkusila štěstí v levných knihách, měli tam všechno možné, ale co mě zaujalo byla kniha Muž, který kradl rukopisy od Giacinty Carusové za pouhých 29 kč. Už jsem na něj kdysi viděla nějaké ohlasy na bookfanu a v knihovně ho u nás nemají, tak mě potěšilo, že ho měli tady. Navíc mě láká dějově kvůli automobilovém závodníku z třicátých let, kolem kterého se to tam taky bude točit, má to být nějaká detektivka/thriller, tak uvidíme.
A jako poslední, také v levných knihách, jsem si koupili příručku do kapsy Kytarové akordy. Ne že by na netu neexistovaly stránky s kompletním přehledem akordů, ale tady je to hezky k tomu dovysvětleno, kam který prst položit a možné alternativy. A někdy mě vytáčí ty akordy na tom netu hledat. Vždycky držím kytaru a lovím myšou po stole a dala bych cokoli za chobotnicu :D (Ach, vždycky si vzpomenu na hlášku z Mashu od Hawkeye "Království za inteligentní chobotnici" :D) S tou knížkou mi to přijde praktičtější a nemusím hlavně sedět za tím počítačem. Tak doufám, že se mi příručka osvědčí.
Tak to by byly moje dnešní knižní přírůstky. Myslím, že bych si měla dát do vánoc pauzu, moje peněženka začíná plakat a já možná brzo začnu s ní :D A co hezkého jste si poslední dobou pořídili vy? Pochlubte se!

3 komentáře:

  1. Giacintu Caruso mám doma taky a povedlo se mi sehnat všechny její čtyři knihy v češtině!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže se ti líbila, že? Já jsem na tu knihu vážně zvědavá, jestli bude dobrá, tak potom mě těší, že autorka toho má víc :)

      Vymazat
  2. Ani jednu knížku neznám, ale vypadají opravdu skvěle! :)

    OdpovědětVymazat

Ráda si přečtu tvůj komentář :) A děkuji za návštěvu!