čtvrtek 12. června 2014

Co jsem si přinesla z knihovny (5)

Tentokrát jsem byla v knihovně na dvakrát :D Asi před týdnem a pak dnes vrátit jednu knihu, která měla rezervačku. Bývala bych si nic nepůjčovala dneska, ale vzhledem k tomu, že příští neděli frčím do Itálie na dovolenou a já prostě miluju čtení Zeměplochy na pláži za zvuku šumění vln, tak jsem si tam musela nějakého toho Pratchetta vzít. Takže co mám nakonec doma z knihovny? Jedno lepší jak druhé.



To jsem ale měla štěstí,co? :D
1. Bubble - Anders de la Motte - Co víc si přát? Snad jedině, aby to nebyl poslední díl. Fňuk :(
2. Démonolog - Andrew Pyper - Vůbec nevím, co od toho čekat. Zahlédla jsem to u někoho na blogu, pak to na mě vykouklo v knihovně a už to se mnou šupajdilo domů. Líbí se mi název, ještě víc se mi líbí obálka a anotace vypadá zajímavě. Moje zvědavost je na maximu.
3. Jitra v Dženinu - Susan Abulhawao - Tuhle knihu jsem viděla na databazeknih, když soutěžila v obálkách. Tak mi zavadila o oko v knihovně. Takovéto příběhy mě vždycky zajímají. Jen doufám, že z toho nebudu mít trauma. Anotace zrovna veselá není.
4. Šťastná kniha - Barbora Šťastná - kdysi jsem na ní viděla recenzi a prostě se mi líbí ten název. Tak uvidíme, jestli budu potom taky šťastná.
5+6. Klobouk s oblohou + Zaslaná pošta - Terry Pratchett - Nic lepšího než Zeměplocha není, když jedu na dovču. Tady snad ani není co dodávat.

Takže tentokrát pro mě luxusní výběr, hlavně co se týče novinek. Naše knihovna se vážně lepší. Nebo možná byla dobrá vždycky, ale já neměla ponětí o tom, co nového vychází, co je zrovna populární a tak. No, knižní blogosféra člověka změní :D Nemůžu se dočkat, až se do všeho zakousnu. A musím rychle, protože novinky musím vrátit po jednom měsíci a nemůžu si je prodloužit. Takže honem číst!

P.S. :D Chystám i já samozřejmě bloger tag, jenže ho chci natočit, a jelikož mám menší grafickou potíž s počítačem, tak to nejde, ale snad se to do konce týdne spraví, mám asi tři nominace, tak je všechny využiju a na vše odpovím. Moc se těším :)



5 komentářů:

  1. Moc hezké úlovky. Taky miluju chození do knihovny, akorát si půjčuju moc knih a nestíhám je vracet:) Démonolog vypadá zajímavě, mohla by se po něm v knihovně mrknout...

    OdpovědětVymazat
  2. Zeměplocha je skvělý výběr na léto! U nás v knihovně jsou s ní samé problémy - když chci nějakou alespoň česky, tak jí (jako jediný díl) prostě nemají. A v angličtině je to ještě horší - mají všechny, ale jen do Pyramid. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás jich mají hodně v češtině, v angličtině zase pro změnu žádnou :D ale taky to nemají komplet, včera jsem dočetla Podivný regiment a ten třeba nemají, musela jsem si sehnat e-book...no a číst Zeměplochu v aj, nevím, nevím :D nějak si na to netroufám, navíc miluju překlad Kantůrka, takže tady prostě vede česká verze vždycky.

      Vymazat
  3. Máte super knihovnu, u nás nikdy nic, ale vůbec nic není :D
    I když teda už asi rok do knihovny nechodím... :D :)
    Šťastnou knihu si také chci přečíst. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Lucy :) Nominovala jsem tě u sebe na blogu na Bloger Tag. Budu moc ráda, když se zapojíš :)

    OdpovědětVymazat

Ráda si přečtu tvůj komentář :) A děkuji za návštěvu!