sobota 24. května 2014

Knižní přírůstky (11)

Vzhledem k tomu, že je tento týden nutná aklimatizace kvůli počasí, tak to vezmeme zlehka. Před pár dny mi přišly nové recenzní výtisky od Fragmentu, na které se těším jak malá. O to je to ještě efektivnější, že jsou to většinou knihy pro ty menší :D A co se tedy budu brzo chystat recenzovat?



Jak už jsem řekla, jedné se o čtyři recenzní výtisky z Fragmentu, kde jsou neuvěřitelně štědří. A všechno jsou to novinky. První kniha je první díl Švindlovi uličnické akademie - Lumpárny začínají od Terryho Deary. Jedná se o zábavnou knížku pro děti a už samotná anotace je vtipná, takže já to beru všemi deseti.


Druhá kniha je pokračování Elyonovi země - Trnité údolí od Patricka Carmana. Už jednička se mi moc líbila (recenze), takže na dvojku se celá třesu. Já mám ty dětské knížky prostě ráda. Hlavně Elyonova země je krásně kouzelná s mluvícími zvířaty. A jak jsou někde mluvící zvířata, tak mě okamžitě máte.


Třetí knížka je česká novinka Narozen o půlnoci - Dračí znamení od Lucie Fidlerové. U Fragmentu se teď s těmi draky roztrhl pytel, ale zatím mě ani jedno z těch dračích fantasy nezklamalo, tak uvidíme, jestli i tato kniha obstojí, byť tentokrát to není YA.

A poslední kniha je druhé pokračování další dětské série a to Upíří storky - Nebezpečná výprava od Petry Klabouchové. Jednička (recenze) mě neskutečně bavila, takže na dvojku se celá třesu. Ti upíři pro děti jsou stejně vždycky nej.

No a to by bylo pro dnešek vše. Na následující dny tu mám na seznamu další dvě recenze a uvidíme, co dále přečtu. A určitě bych chtěla během týdne natočit pokračování S knihomolem o knihách, tak snad to vyjde. A teď si půjdu číst, protože jinak mě ta hromada knih, kterou tu mám, brzo zavalí.

8 komentářů:

  1. Jéj, ty upíry bych si taky přečetla :D Vlna nostalgie - ty dětské časy!

    OdpovědětVymazat
  2. Narozen o půlnoci jsem teď četla a docela se mi to líbilo :)

    OdpovědětVymazat
  3. upiri storky maji super obal, ten strom se mi fakt libi :)

    roo.rachel.1987@gmail.com
    SOUTĚŽ O NEREZOVÝ ŠEJKR na koktejly nebo kávičku
    http://rachel-roo.blogspot.cz/2014/05/letni-soutez.html

    OdpovědětVymazat
  4. Mám Elyonovu Zemi v původním obale..hardback s hnědým pozadím a nemůžu se rozhodnout, jaká obálka vypadá lépe :))

    OdpovědětVymazat
  5. Včera jsem dočetla Narozen o půlnoci. Líbilo se mi to, ale je hodně poznat, že je to spíš pro mladší čtenáře. :)

    OdpovědětVymazat
  6. ty Upíří storky mají fakt super obálku! :-)

    OdpovědětVymazat

Ráda si přečtu tvůj komentář :) A děkuji za návštěvu!