sobota 25. ledna 2014

Obálková vojna (2)

Původně tohle meme mělo být nedělní, ale znáte to :D tyhle plány nikdy nevyjdou. Dokonce mi ani nevyšlo, že bude jednou za týden. No tak ho prostě budu dávat, jak se zrovna namane. A dneska jsem si řekla, že je ten pravý den.
Obálkovou vojnu pořádá Svet kníh a jde o to vybrat jednu knihu a posoudit její různé obálky. Já si dnes vybrala moji oblíbenou ovčí detektivku od Leonie Swann - Glennkill: ovce vyšetřují. Doporučuji první i druhý díl. Kdo má rád detektivky a netradiční příběhy a ovečky hlavně, je to pro vás to pravé. (Recenze 1 díl, Recenze 2 díl)

Česká

Anglická

Francouzská
Holandská

Španělská
Originál - Německá
Hmm, co na to říct. Česká se mi docela líbí, hlavně díky barevnému vyvedení, jen kdyby ta ovce nevypadala tak krvelačně :D. Anglická je asi můj favorit, barevně je úžasná a jak je posetá těmi ovečkami a tou jednou černou, to se opravdu povedlo. Francouzská - no co na to říct, děs běs, nehledě na to, že já sice francouzsky umím jen minimum, ale tipuji, že ten název přeložili jako Kdo zabil Glenna? Řekněte popravdě, koupili byste si knížky s takovým názvem? Já asi ne. Holandská má sice krásnou kresbu, ale absolutně nezapadá do atmosféry, kterou kniha má. Ta má být zábavná a ne že bude působit jak kniha umění. Nehledě na to, že ta ovce mi připadá spíš jak koza :D.. Má cenu se k té španělské vůbec vyjadřovat, obšlehnutý obrázek z originálu, podivně zmenšený a zasazený do obrovského bílého rámu. To se nepovedlo ale vůbec..A originál, jo, tam už jsem celkem spokojená. Má to hezký kontrast, veselé ovečka na zelené trávě, pod ní děsivý odraz, že v příběhu si skrývá zlo.

Takže jak to nakonec dopadne?
1. Anglická (absolutní vítěz :D)
2. Originál - Německá
3. Česká
4. Francouzská
5. Holandská
6. Španělská

A jak se obálky líbí vám? Četli jste někdo už ovečky?

3 komentáře:

  1. Nejvíc se mi líbí ta holandská, potom německá a anglická :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ovčí detektivka zní strašně... zajímavě. Musím se na to podívat. Prostě musím! :D

    A ehm, co se obálek týče - ta anglická je úžasná. Taková... ťuťu ňuňu alá musím si tě přečíst. (Měla bych mlčet, moje popisy věcí stojí za p... nic. :D v poslední době. Doufám.) Francouzská a česká se mi líbí tak nastejno - krvelačná ovce má prostě něco do sebe :D A ten zbytek... no... ne, že by se mi nelíbily, ale asi by tak neupoutaly moji pozornost.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky se mi nejvíc líbí anglická. =)

    OdpovědětVymazat

Ráda si přečtu tvůj komentář :) A děkuji za návštěvu!