pondělí 19. srpna 2013

Song of the week - Gaby Moreno : Juegos y miedos (Hry a strachy)

 
Máme tu pondělní večer, začátek nového týdne. Prohání se nám pro republice bouřka, tak co kdyby jsme si ji trochu zpříjemnili? Dnes pro vás mám píseň Juegos y Miedos od Gaby Moreno, o které jsem vám tu už jednou psala ( Článek Zde ) . Právě jí k ní vyšel animovaný videoklip. Můžete si k němu pustit i titulky anglické.
Je k tomu vytvořený krásný příběh, který podtrhuje podstatu písně. Na své oficiální stránce uvedla následující příběh: Naut tráví hodiny ponořen do své malé vany, izolovaný mezi zdmi plnými knihami a prázdnými lahvemi. Jeho vlastní způsob jak počítač čas spočívá v tvoření papírových lodiček, které poté uzavírá do barevných lahvích, které tvoří jeho neobvyklou kolekci vzpomínek a nesmyslů. Ale najednou v jeden den, obyčejný jako ty ostatní, něco propadne malým a osamoceným oknem, které osvětluje jeho vanu. To je okamžik, kdy se všechno změní. Je to znamení, na které, aniž by o tom věděl, celou dobu čekal.



Píseň o věčném plahočení a strachu něco změnit, která dává naději a odvahu, že to přece jenom jde. Myslím, že na započatí nového týdne jak stvořená. Při poslouchání popřemýšlejte, jestli ve vašem životě taky nejsou takovéto strachy a hry, které nikdy nemají konce a zkuste něco změnit. Byť jen maličký kousek. Ne nadarmo se říká, že i moře je tvořeno malými kapkami, stejně tak písek je tvořen malými zrnky. Někde se začít musí.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Ráda si přečtu tvůj komentář :) A děkuji za návštěvu!