pondělí 3. června 2013

Od Templářů přes Garfielda k Zeměploše a ještě do Egypta - Přečteno za květen!

Tak měsíc květen byl ve znamení dosti hektickém a s poměrně málo časem na to si v klidu někde sednout a vychutnat si nějaký dobrý příběh. Ale přece jenom něco jsem přečetla :D. Doufám, že vás třeba něco zaujme.
Hmm.. :D když tak na to koukám, dávám skoro všemu plný počet. Já nejsem asi moc kritická, pokud mě kniha baví, pohltí, hltám stránku za stránkou a není zde žádná blbost v ději, pokud se mi příběh jeví tak, že bych mu nic nepřidala ani neubrala, tak proč mu nedat plné hodnocení. Kniha mi nemusí hned změnit život, aby dosáhla na plný počet. Pak mám ale problém takové hodnotit. To 1-5 potom nestačí :D

Celkem přečteno 3185 stran

Steve Berry - Templářšké dědictví


Templáři na sto způsobů. Četla jsem spoustu knih z touto tématikou a bála jsem se, že zas to bude o tom samém. Ale Stevemu se povedlo to uchopit z jiného konce a zamotat do toho ještě navíc i dnešní moderní templáře. Postavy se vydávají pomocí starého deníků najít ztracený odkaz Templářů a musí se po cestě vypořádat s novodobými templáři, kteří nejsou tak ctností, jak by měli.
Tato kniha je první ze série knih s hlavním hrdinou Cottonem Malonem.
Opravdu mě to moc bavilo, hltala jsem stránku za stránkou.

 Hodnocení: 5/5


Garth Nix - Do boje

5.díl série Sedmá věž. Jedná se o Fantasy, která pojednává o Vyvolených, kteří žijí izolovaně na hradě, Ledovanech, ti žijí dole na ledu se svými klany a nenávidí lidi z hradu a nad nimi se nachází svět Aenir, kde žijí pradávné bytosti. V pátém díle už vše graduje a připravuje se na poslední díl, kde se vše rozhodne, jestli svět zaplaví nepřátelské bytosti z Aeniru nebo nakonec spojenectvím Vyvolených a Ledovanů tomu zabrání a svět bude zachráněn.


Hodnocení: 5/5

Garth Nix - Fialový kámen

Závěrečný díl série Sedmá věž. Výborně vygradoval do bezvadného finále. Až mi bylo líto, že je opravdu konec. Všechny postavy mi přirostli k srdci.






Hodnocení: 5/5

Neil Gaiman - Američtí bohové
 Neil Gaiman je můj oblíbený spisovatel, tahle kniha byla trochu náročnější, bylo tam míň akce, ale za to hodně zajímavých postav a faktů o mytologických bozích, které si kdysi lidé přivezli do Ameriky sebou. Tuhle bych dítěti přečíst nedala. Je opravdu psaná pro dospělé.





Hodnocení: 5/5

Trudi Canavan - Novicka
Druhý díl série Trilogie o černém mágovi. Tenhle díl byl jak na horské dráze, chvílemi byl vynikající, napínavý a z toho docela nuda a podobalo se to knihám pro teenagery. Otravování spolužáků ve škole a tak. Naštěstí to ostatní postavy se svými příběhy vyvážili.
Sonea v tomto díle studuje na univerzitě mágů a ostatní se snaží přijít na to jak se z Nejvyššího Lorda stalo to co z něj nyní je a co tajně páchá. Hlavně Danylovo pátrání bylo nejlepší a nejzajímavější.


Hodnocení: 4/5

Jim Davis - Garfield přibývá na váze, Garfield v nadživotní velikosti
Starej dobrej Garfield :D Bavila jsem se na každém obrázků v obou komixech. Na palmknihách měli akci na tyhle dva za pouhých 49 kč. No nekup to! :D Smála jsem se od začátku do konce.





Hodnocení: 5/5  ( To ani jinak nejde :D)

Terry Pratchett - Pátý Elefant
Zeměplocha je prostě nejlepší. A tento díl byl opravdu jeden z těch nej. Tentokrát zde máme příběh z hlídkou. Elánius se nedobrovolně stane velvyslancem a musí řešit konflikt mezi upíry, trpaslíky a vlkodlaky a mezitím mu Tračník v Ankh-Morporku prakticky rozebere celou hlídku.





Hodnocení: 5/5

Tom Egeland - Strážci úmluvy
Druhý díl ze série s Bjornem Beltem, tentokrát na téma norských vikingů a mumií z Egypta. Pro jednou nějaké originální téma, které nebylo už tisíckrát probrané. Bjornovo pátrání bylo úžasné. Všechny ty kostely, hrobky, svitky.






Hodnocení: 5/5

1 komentář:

  1. Sedmou věž jsem také četla, moc se mi líbila, ale už je to nějaký pátek zpátky. A Američtí bohové byli také zajímavý, i když jsem v tom občas lehce plavala.

    OdpovědětVymazat

Ráda si přečtu tvůj komentář :) A děkuji za návštěvu!