středa 7. května 2014

Měsíční shrnutí - duben 2014

Tak i já vám přináším měsíční knižní shrnutí. Duben je za námi, tak co jsem nakonec přečetla, zrecenzovala a tak dále?



Celkem přečteno: 11 knih

Přečteno a zrecenzováno:
Hlasy chaosu - Leonard Rosen
Dračí oči: Čarodějka - Kristina Hlaváčková
Hon - Andrew Fukuda 
Morová rána - Margit Sandemo
Moře nestvůr - Rick Riordan
Mladík v okovech - C.D. Payne

Co dalšího jsem přečetla?
A Highly Unlikely Scenario - Rachel Cantor
Kniha, která odkazuje na styl Stopařova průvodce po Galaxii. No nevím. Byla to dosti futuristická záležitost. Ano, střelená jako Stopař, ale jeho kvalit nedosahuje ani omylem. Nevím, jestli to bylo tím, že jsem knihu četla v angličtině, že jsem se v tom nedovedla skoro vyznat, ale prostě mi to moc nesedlo. Některé scény a nápady byli originální a srandovní, ale celkově byl příběh dost matoucí. Nápad, že za x-let budou hlavní náboženství ta, kam chodíte do fastfoodu, je sice super, ale tahle záchrana světa se prostě dvakrát nepovedla.






Holistická detektivní kancelář Dirka Gentlyho - Douglas Adams
Ze začátku jsem nevěděla, co si o tom myslet. Přeskakovalo to sem tam, z postavy na postavu, dohromady kde nic tu nic, ale když se to začalp spojovat, tak se z toho vyklubala bezvadná, humorná kniha. Další šílený příběh o záchraně světa, ale z pera Adamse se to nakonec prostě povést musí. A metody Dirka Gentlyho byli opravdu zajímavé :D






Clemency Pogue: Fairy Killer - J.T. Petty
Clemency, malá holčička, omylem svým výkřikem, že nevěří na víly, jich ve svém okolí několik zabije. A tak musí jít všechno napravit. Je to knížka pro dětí. Je dost krátká. Dala jsem ji za jedno odpoledne. Kniha mě pobavila a myslím, že pro děti je jak dělaná. Dovedu si představit, že takovouhle podobnou knihu bych jednou chtěla dítěti číst. Takže moje hodnocení berte s rezervou, protože jsem ho adaptovala na dětský pohled.





Metro 2034 - Dmitry Glukhovsky
Volné pokračování sci-fi románu Metro 2033. Zbyteček civilizace se musel uchýlit do moskevského metra po světové apokalypse. Od Metra 2033 se tento příběh poměrně liší. A díky tomu i hodně lidí na tohle pokračování nadává, ale já jelikož si už jedničku moc nepamatuji, jsem si dvojku naprosto užila. Hltala jsem stránku za stránkou. Dokonce se mi možná líbila i o něco víc. Já tuhle knížku určitě doporučuji.





Muž, který sázel stromy - Jean Giono
Povídka, která fascinuje hodně lidí. Byla opravdu zajímavá, ale že bych v ní viděla učiněný zázrak, to zase ne. Rozhodně mě nadchlo, co všechno ten muž dokázal. Určitě to bylo zajímavé čtení. A nese v  sobě hodně životní inspirace a naděje. Ale že bych se z toho posadila na zadek to zase ne :D Nějak jsem měla pořád pocit, že mi tam něco chybí. Ale tak či tak, ji určitě doporučuji!






A jak dopadlo letošní jedno jediné předsevzetí?
Splněno! Tak, tak, ale splněno. Těch pět knížek jsem tam nakonec dala. :)

Knižní Hitparáda!!!
Nejlepší kniha - Hon







Nejhorší kniha - A Highly Unlikely Scenario



Nejvtipnější kniha - Mladík v okovech







Nejdojemnější kniha - Hlasy chaosu







Nejnapínavější kniha - Hon




Největší překvapení - Hon


Nejlepší obálka - Dračí oči: Čarodějka







Nejhorší obálka - Moře nestvůr







A to je vše přátelé :D Moc jsem toho nepřečetla (na moje poměry :D vím, že si jinak mnozí zaťukáte na čelo :D), ale tak není to nejhorší. Doufám, že za květen toho stihnu víc. Jinak tu reading challenge fakt nesplním :D ... teď přes víkend, vůbec netuším, jak budu fungovat, protože jedu do Itálie a nemám ani šajnu, jak to bude s netem. Takže asi nový článek bude až v pondělí. Má tam být slunečno, tak snad se vrátím nabitá energií. Leží mi tady spousta zajímavých knížek na recenze, tak to potom zase rozjedeme :D
A co a kolik jste toho přečetli vy? Něco zajímavého? Nějaká inspirace?

3 komentáře:

  1. Percy nejhorší obálka? A mně se přitom tak hrozně líbí, jak se blyští s lesknou na světle.. :3 :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Něco jsem vybrat musela :D a jako ona to není špatná obálka, ale z těch, co se mi tady sešli pro mě fakt nejhorší :D

      Vymazat
  2. Od Margit Sandemo jsem četla Morovou ránu a Hon na čarodějnice, docela se mi to líbilo, tak jsem zvědavá na recenzi. ;)

    OdpovědětVymazat

Ráda si přečtu tvůj komentář :) A děkuji za návštěvu!